Најновије актуелности

21. 9. 2023.

Представљен Извештај о раду ДРИ за 2022. годину на конференцији за медије

„Државна ревизорска институција (ДРИ) у 2022. години укупно је објавила 284 извештаја о ревизији и 250 послеревизионих извештаја“, рекао је др Душко Пејовић, председник ДРИ и генерални државни ревизор, представљајући Извештај о раду ДРИ за 2022. годину на конференцији за медије.

15. 9. 2023.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2022. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, представио је данас члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Извештај о раду ДРИ за 2022. годину.

 

15. 9. 2023.

Одржан четврти регионални састанак ревизорских тимова за паралелне ревизије сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“

Ревизорски тим Државне ревизорске институције, који спроводи паралелну ревизију сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“ учествовао је на четвртом регионалном састанку ревизорских тимова врховних ревизорских институција (ВРИ) Црне Горе, Босне и Херцеговине, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Републике Србије одржаном 14. септембра у Бањалуци.

Коришћење технолошког напретка у спровођењу ревизија

Коришћење технолошког напретка у спровођењу ревизија

Објављено: 21. 8. 2023.

Врховни државни ревизор Ивица Гавриловић и државни ревизор Дејан Стојиљковић учествовали су на радионици у оквиру иницијативе „Коришћење технолошког напретка“ (ЛОТА) у организацији Развојне иницијативе Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ) одржаној од 14. до 19. августа у Њу Делхију у Индији.

Иницијатива ЛОТА има за циљ да подржи ревизоре врховних ревизорских институција (ВРИ) да постану носиоци промена  који доносе технологију у свет ревизије ВРИ.

Током радионице разматране су теме које се односе на стратешко планирање за ИТ ревизије, развој капацитета, лидерске вештине и ефективно комуницирање за ову врсту ревизије, као и за анализу података.