Најновије актуелности

8. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст који је објављен на порталу autonomija.info под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу autonomija.info 6. јула 2024. године, под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“, у коме су изнете нетачне тврдње.

3. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст Радио Слободна Европа који је објављен под насловом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу Радио Слободна Европа 1. јула 2024. године под називом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“, у коме су изнете нетачне тврдње.

2. 7. 2024.

Новоизабрани народни посланици Републике Србије упознати са надлежностима ДРИ

Председник Државне ревизорске институције (ДРИ) др Душко Пејовић, на уводном семинару који је Народна скупштина, у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и  Вестминстерском фондацијом за демократију одржала 30. јуна и 1. јула у Шапцу, представио је народним посланицима актуелног сазива Народне скупштине Републике Србије, који први пут врше ту функцију, правни оквир и надлежности, организациону структуру, историју и развој ДРИ.

1. 7. 2024.

Представник ДРИ учествовао на ЕУРОСАИ конференцији за младе у Варшави

Јован Дабовић, самостални саветник у Сектору 5 учествовао је на 6. конференцији Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) за младе одржаној од 24. до 28. јуна у Варшави, Република Пољска.

26. 6. 2024.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2023. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, је дана 25. јуна 2024. године у Народној Скупштини Републике Србије, представио члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Извештај о раду ДРИ за 2023. годину.Савремена ревизија и значај јачања поверења

Објављено: 14. 10. 2022.

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор (ДРИ) др Душко Пејовић учествовао је на 10. међународној конференцији Удружењa интерних ревизора Србије, која је под називом „Изградите поверење, направите разлику“ одржана 14. октобра на Фрушкој Гори.

Излажући на тему „Савремена ревизија и значај јачања поверења“ др Пејовић је нагласио да је потребно да врховна ревизорска институција буде институција од поверења како би испунила своју функцију и допринела бољем друштву.

„Државна ревизорска институција је до садашњих резултата дошла ефикаснијим радом кроз промењено управљање, избором тема од значаја за друштво, обављањем квалитетних ревизија, јасним и правовременим комуницирањем са парламентом, субјектима ревизије и медијима у циљу адекватног спровођења препорука“, рекао је др Пејовић.

Према његовим речима, промењено управљање се највише огледа у доношењу новог стратешког плана, спровођења засебних ревизија правилности пословања, повећања ревизија пословања у укупно спроведеним ревизијама, даљом дигитализацијом пословања и новим врстама ревизија као одговорима на утврђене ризике.

На скупу су разматране теме, између осталих, о заједничким ревизијама у јавном сектору, сарадњи комисија за ревизију са интерним ревизорима, улози интерних ревизора у препознавању симптома и узрока кризе и оздрављењу организација.