Најновије актуелности

8. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст који је објављен на порталу autonomija.info под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу autonomija.info 6. јула 2024. године, под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“, у коме су изнете нетачне тврдње.

3. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст Радио Слободна Европа који је објављен под насловом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу Радио Слободна Европа 1. јула 2024. године под називом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“, у коме су изнете нетачне тврдње.

2. 7. 2024.

Новоизабрани народни посланици Републике Србије упознати са надлежностима ДРИ

Председник Државне ревизорске институције (ДРИ) др Душко Пејовић, на уводном семинару који је Народна скупштина, у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и  Вестминстерском фондацијом за демократију одржала 30. јуна и 1. јула у Шапцу, представио је народним посланицима актуелног сазива Народне скупштине Републике Србије, који први пут врше ту функцију, правни оквир и надлежности, организациону структуру, историју и развој ДРИ.

1. 7. 2024.

Представник ДРИ учествовао на ЕУРОСАИ конференцији за младе у Варшави

Јован Дабовић, самостални саветник у Сектору 5 учествовао је на 6. конференцији Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) за младе одржаној од 24. до 28. јуна у Варшави, Република Пољска.

26. 6. 2024.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2023. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, је дана 25. јуна 2024. године у Народној Скупштини Републике Србије, представио члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Извештај о раду ДРИ за 2023. годину.

Image not exists

Одржан билатерални састанак за област финансијске контроле

Објављено: 27. 11. 2013.

Председник Државне ревизорске институције Радослав Сретеновић представио је у Бриселу, током првог билатералног састанка за област финансијске контроле, рад Државне ревизорске институције.

Сретеновић је представницима Европске комисије говорио о надлежностима Институције, предметима и субјектима ревизије, врстама ревизије, сарадњи Институције са Народном скупштином, реализацији препорука.

Први билатерални „скрининг“ био је посвећен аналитичком приказу степена усклађености прописа Србије са правним тековинама Европске уније на пољу контроле јавних финансија за преговарачко поглавље 32.

Делегацију Владе Србије предводиo je државни секретар у Министарству финансија Никола Ћорсовић.

Осим представника из Државне ревизорске институције и Министарства финансија, делегацију су чинили и шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије ЕУ Тања Мишчевић, представници Народне банке Србије, Министарства унутрашњих послова, Министарства правде и државне управе, Канцеларије за ревизију система управљања средствима ЕУ и Канцеларије за европске интеграције.