Најновије актуелности

21. 9. 2023.

Представљен Извештај о раду ДРИ за 2022. годину на конференцији за медије

„Државна ревизорска институција (ДРИ) у 2022. години укупно је објавила 284 извештаја о ревизији и 250 послеревизионих извештаја“, рекао је др Душко Пејовић, председник ДРИ и генерални државни ревизор, представљајући Извештај о раду ДРИ за 2022. годину на конференцији за медије.

15. 9. 2023.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2022. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, представио је данас члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Извештај о раду ДРИ за 2022. годину.

 

15. 9. 2023.

Одржан четврти регионални састанак ревизорских тимова за паралелне ревизије сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“

Ревизорски тим Државне ревизорске институције, који спроводи паралелну ревизију сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“ учествовао је на четвртом регионалном састанку ревизорских тимова врховних ревизорских институција (ВРИ) Црне Горе, Босне и Херцеговине, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Републике Србије одржаном 14. септембра у Бањалуци.

Представници ДРИ  учесници другог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина

Представници ДРИ учесници другог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина

Објављено: 14. 9. 2023.

Представници Државне ревизорске институције учествовали су на другом мастеркласу о методолошким питањима у ревизији општина. Онлајн платформа за размену и анализу примера из стварног живота и приступа актуелним методолошким питањима у ревизији правилности и сврсисходности пословања одржана је 14. септембра на тему „Формулисање критеријума ревизије: изазови и успеси“.

Током мастеркласа, врховна ревизорска институција (ВРИ) Израела поделила je студију случаја о утврђивању критеријума ревизије. Као део ревизорских задатака о улози и понашању интерних ревизора локалних власти, ВРИ Израела је испитала квалитет њихових извештаја о интерној ревизији.

Током скупа, ВРИ Летоније поделила је студије случаја из две недавне ревизије општинских предузећа и управљања људским ресурсима у општинама.

Испред Државне ревизорске институције на скупу су учествовали овлашћени државни ревизор Александра Маринковић Наумовски, државни ревизори Мирослав Митровић и Стојан Оташевић, виши саветници Милена Лековић, Игор Боца, Јелена Дамјановић, Милош Мандушић, Јован Вуковић и Ивана Јевтовић.

Мастерклас, који је окупио 40 ревизора из 14 ВРИ, организован је са циљем да створи окружење за размену информација о методолошким питањима. Овакав скуп  представља прилику за испуњење мисије ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију општина и градова  (ЕУРОСАИ ТФМА) – формирање отворене платформе за размену најбољих пракси и искустава у циљу побољшања квалитета, продуктивности и вредности процеса ревизије, тако да рад ВРИ даје највећу додатну вредност грађанима.