Најновије актуелности

6. 12. 2023.

Одржан састанак Пододбора за економска и финансијска питања и статистику

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, обратио се данас представницима Европске комисије и изнео ажуриране информације у вези са екстерном ревизијом на састанку Пододбора за економска и финансијска питања и статистику за праћење Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) Републике Србије Европској унији (ЕУ), одржаном у Београду.

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

Представници ДРИ учесници е-семинарa ЕУРОСАИ Радне групе за информационе технологије

Представници ДРИ учесници е-семинарa ЕУРОСАИ Радне групе за информационе технологије

Објављено: 20. 4. 2023.

Представници Државне ревизорске институције учествовали су 19. априла на е-семинару под називом „Идентификуј се: заобилазни пут до еИД-а“, који је организовала ЕУРОСАИ Радна група за ИТ.

Главна тема скупа односила се на електронску идентификацију (еИД) и изазове њене примене. О развоју електронске идентификације и њених услуга говорили су представници Европског ревизорског суда, као и врховних ревизорских институција Холандије, Велике Британије, Чешке, Естоније и Шведске.

Састанком је председавала Национална канцеларија за ревизију Естоније, која обавља и дужност председавајућег ове Радне групе.

ЕУРОСАИ Радна група за ИТ настоји да подстакне европске ВРИ у њиховим ИТ ревизијама и коришћењу ИТ у свакодневном раду разменом најбоље праксе и заједничких активности. Главне области деловања укључују е-управу, стандардизацију ИТ ревизије, самооцењивање у области ИТ и паралелне ревизије.