Најновије актуелности

23. 5. 2023.

Започело спровођење ревизија сврсисходности пословања из Програма ревизије ДРИ за 2023. годину

Државни ревизори започели су спровођење 17 ревизија сврсисходности пословања у складу са Програмом ревизије Државне ревизорске институције за 2023. годину.

23. 5. 2023.

Ревизија започета код још 57 корисника јавних средстава

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2023. годину, започела је током маја поступак ревизије финансијских извештаја и финансијских извештаја и правилности пословања код још 57 корисника јавних средстава.

23. 5. 2023.

Започете комбиноване ревизије правилности и сврсисходности пословања

Државна ревизорска институција препознала је јавне набавке као област високог ризика. Из тог разлога почела је да спроводи комбиноване ревизије правилности и сврсисходности пословања на нивоу групација потенцијалних субјеката. Циљ спровођења ове врсте ревизија је препознавање неправилности које се понављају код различитих субјеката ревизије.

15. 5. 2023.

Др Пејовић учествовао на састанку ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, учествовао је на првом састанку новоформиране ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену, одржаном 11. маја у Риму у организацији  Врховне ревизорске институције (ВРИ) Италије.

27. 4. 2023.

ДРИ започела поступак ревизије код још 49 корисника јавних средстава

Државна ревизорска институција, у складу са Програмом ревизије за 2023. годину, започела је током априла поступак ревизије финансијских извештаја, ревизије правилности пословања и ревизије финансијских извештаја и правилности пословања код још 49 корисника јавних средстава.

Представници ДРИ учесници е-семинарa ЕУРОСАИ Радне групе за информационе технологије

Представници ДРИ учесници е-семинарa ЕУРОСАИ Радне групе за информационе технологије

Објављено: 20. 4. 2023.

Представници Државне ревизорске институције учествовали су 19. априла на е-семинару под називом „Идентификуј се: заобилазни пут до еИД-а“, који је организовала ЕУРОСАИ Радна група за ИТ.

Главна тема скупа односила се на електронску идентификацију (еИД) и изазове њене примене. О развоју електронске идентификације и њених услуга говорили су представници Европског ревизорског суда, као и врховних ревизорских институција Холандије, Велике Британије, Чешке, Естоније и Шведске.

Састанком је председавала Национална канцеларија за ревизију Естоније, која обавља и дужност председавајућег ове Радне групе.

ЕУРОСАИ Радна група за ИТ настоји да подстакне европске ВРИ у њиховим ИТ ревизијама и коришћењу ИТ у свакодневном раду разменом најбоље праксе и заједничких активности. Главне области деловања укључују е-управу, стандардизацију ИТ ревизије, самооцењивање у области ИТ и паралелне ревизије.