Најновије актуелности

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

26. 10. 2023.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.

Представници ДРИ учесници на састанку ИНТОСАИ Радне групе за циљеве одрживог развоја и кључне индикаторе одрживог развоја

Представници ДРИ учесници на састанку ИНТОСАИ Радне групе за циљеве одрживог развоја и кључне индикаторе одрживог развоја

Објављено: 7. 6. 2023.

Представници Државне ревизорске институције (ДРИ) учествовали су на четвртом годишњем састанку Радне групе за циљеве одрживог развоја и кључне индикаторе одрживог развоја у оквиру Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ) одржаном 6. јуна путем видео конференције.

Учесници састанка представили су ревизије у области спровођења циљева одрживог развоја и кључне индикаторе одрживог развоја. Током састанка, учесници су усвојили Акциони план Групе за период 2023–2024. године, као и коначну верзију Практичног упутства о ревизији циљева одрживог развоја на регионалном нивоу. 

Испред ДРИ састанку су присуствовали врховни државни ревизор Жељко Мотић, овлашћени државни ревизор Горан Чабаркапа, државни ревизори Нада Тошић   и Сандра Стојчевски и саветник у ревизији Јован Дабовић.

Скуп, који је организовала ВРИ Руске Федерације, окупио је 140 учесника из 20 ВРИ чланица ИНТОСАИ, као и представнике Афричке организације врховних ревизорских институција за енглеско говорно подручје (АФРОСАИ_Е) и регионалних ревизорских организација Руске Федерације.