Најновије актуелности

8. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст који је објављен на порталу autonomija.info под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу autonomija.info 6. јула 2024. године, под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“, у коме су изнете нетачне тврдње.

3. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст Радио Слободна Европа који је објављен под насловом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу Радио Слободна Европа 1. јула 2024. године под називом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“, у коме су изнете нетачне тврдње.

2. 7. 2024.

Новоизабрани народни посланици Републике Србије упознати са надлежностима ДРИ

Председник Државне ревизорске институције (ДРИ) др Душко Пејовић, на уводном семинару који је Народна скупштина, у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и  Вестминстерском фондацијом за демократију одржала 30. јуна и 1. јула у Шапцу, представио је народним посланицима актуелног сазива Народне скупштине Републике Србије, који први пут врше ту функцију, правни оквир и надлежности, организациону структуру, историју и развој ДРИ.

1. 7. 2024.

Представник ДРИ учествовао на ЕУРОСАИ конференцији за младе у Варшави

Јован Дабовић, самостални саветник у Сектору 5 учествовао је на 6. конференцији Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) за младе одржаној од 24. до 28. јуна у Варшави, Република Пољска.

26. 6. 2024.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2023. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, је дана 25. јуна 2024. године у Народној Скупштини Републике Србије, представио члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Извештај о раду ДРИ за 2023. годину.

Представници ДРИ учесници на састанку ИНТОСАИ Радне групе за циљеве одрживог развоја и кључне индикаторе одрживог развоја

Представници ДРИ учесници на састанку ИНТОСАИ Радне групе за циљеве одрживог развоја и кључне индикаторе одрживог развоја

Објављено: 7. 6. 2023.

Представници Државне ревизорске институције (ДРИ) учествовали су на четвртом годишњем састанку Радне групе за циљеве одрживог развоја и кључне индикаторе одрживог развоја у оквиру Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ) одржаном 6. јуна путем видео конференције.

Учесници састанка представили су ревизије у области спровођења циљева одрживог развоја и кључне индикаторе одрживог развоја. Током састанка, учесници су усвојили Акциони план Групе за период 2023–2024. године, као и коначну верзију Практичног упутства о ревизији циљева одрживог развоја на регионалном нивоу. 

Испред ДРИ састанку су присуствовали врховни државни ревизор Жељко Мотић, овлашћени државни ревизор Горан Чабаркапа, државни ревизори Нада Тошић   и Сандра Стојчевски и саветник у ревизији Јован Дабовић.

Скуп, који је организовала ВРИ Руске Федерације, окупио је 140 учесника из 20 ВРИ чланица ИНТОСАИ, као и представнике Афричке организације врховних ревизорских институција за енглеско говорно подручје (АФРОСАИ_Е) и регионалних ревизорских организација Руске Федерације.