Најновије актуелности

17. 6. 2024.

Наставак обука у оквиру реализације Посебног програма стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину

Планирање ревизија, ревизијска документација, писање извештаја о ревизији, као и прикупљање доказа за писање пријава биле су теме предавања које су врховни државни ревизори, Ивица Гавриловић и Жељко Мотић, овлашћени државни ревизори, Слободан Мијаиловић и Зоран Степановић и секретар Институције, Маја Лакићевић одржали за запослене у Државној ревизорској институцији (ДРИ), у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

13. 6. 2024.

Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе

Врховна државна ревизорка у Сектору број 2, Стојанка Миловановић, одржала је данас презентацију „Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе – налази и препоруке у процесу планирања јавних набавки“ на радионици која је окупила бројне службенике за јавне набавке запослене у јединицама локалне самоуправе.

12. 6. 2024.

Представници ДРИ учесници четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор, представио је данас налазе, закључке и препоруке из Извештаја о ревизији сврсисходности пословања „Ефикасност коришћења пољопривредног земљишта у државној својини“ током четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина, који је онлајн организовала врховна ревизорска институција Летоније, председавајућа ЕУРОСАИ Радном групом за ревизију општина.

10. 6. 2024.

ДРИ укључена у глобалну иницијативу „Климатски скенер“

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор и Јелена Ивковић, виша саветница у ревизији, учествовали су од 3. до 7. јуна на радионици  за имплементацију алата „Климатски скенер“, коју је у Прагу одржала Врховна ревизорска институција (ВРИ) Бразила уз подршку ВРИ Чешке Републике, као и међународних стручњака.

6. 6. 2024.

Учешће делегације ДРИ на Другом састанку ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену

Делегација Државне ревизорске институције, на челу са др Душком Пејовићем, председником и генералним државним ревизором, учествовала је на Другом састанку Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ), одржаном 4. и 5. јуна у Будимпешти.

Представници ДРИ учесници трећег регионалног састанка ревизорских тимова поводом спровођења паралелне ревизије сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“

Представници ДРИ учесници трећег регионалног састанка ревизорских тимова поводом спровођења паралелне ревизије сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“

Објављено: 9. 6. 2023.

Невенка Бојанић и Маријана Симовић, чланице Савета, Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор и Марина Арсеновић, млађа саветница у ревизији, учествовали су на трећем регионалном састанку ревизорских тимова врховних ревизорских институција Босне и Херцеговине, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске, Републике Србије и Републике Црне Горе одржаном 8. и 9. јуна у Подгорици поводом спровођења паралелне ревизије сврсисходности пословања чији је радни назив „Остваривање родне равноправности“.

Током састанка, тимови свих врховних ревизорских институција најпре су  представили досадашње активности у спровођењу паралелне ревизије, након чега су разматрали изазове у првој фази спровођења ревизије.

Државна ревизорска институција паралелну ревизију сврсисходности пословања спроводи под називом „Успостављање родно одговорног буџетирања у Републици Србији“.

Паралелна ревизија сврсисходности пословања спроводи се у области родне равноправности – Циља одрживог развоја 5 – „Постићи родну равнопарвност и оснаживати све жене и девојчице“.

Подршку у реализацији пројектних активности потписницама Споразума пружаће Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) док ће финансијску подршку целокупном пројекту пружити Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (СИДА).