Најновије актуелности

21. 9. 2023.

Представљен Извештај о раду ДРИ за 2022. годину на конференцији за медије

„Државна ревизорска институција (ДРИ) у 2022. години укупно је објавила 284 извештаја о ревизији и 250 послеревизионих извештаја“, рекао је др Душко Пејовић, председник ДРИ и генерални државни ревизор, представљајући Извештај о раду ДРИ за 2022. годину на конференцији за медије.

15. 9. 2023.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2022. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, представио је данас члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Извештај о раду ДРИ за 2022. годину.

 

15. 9. 2023.

Одржан четврти регионални састанак ревизорских тимова за паралелне ревизије сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“

Ревизорски тим Државне ревизорске институције, који спроводи паралелну ревизију сврсисходности пословања „Остваривање родне равноправности“ учествовао је на четвртом регионалном састанку ревизорских тимова врховних ревизорских институција (ВРИ) Црне Горе, Босне и Херцеговине, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Републике Србије одржаном 14. септембра у Бањалуци.

Представници ДРИ учесници вебинара ИНТОСАИ Раднe групe за утицај науке и технологије на ревизију

Представници ДРИ учесници вебинара ИНТОСАИ Раднe групe за утицај науке и технологије на ревизију

Објављено: 20. 7. 2023.

Представници Државне ревизорске институције учествовали су на вебинару Раднe групe за утицај науке и технологије на ревизију Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ) који је под називом „Будућност ревизије: откривање нових технолошких алата“ одржан 19. јула  путем Zoom платформе.

Вебинар је организован са циљем да се разуме утицај науке и технологије на ревизију јавног сектора. Онлајн састанак је био усредсређен на стратешке увиде професионалаца о неговању културе ревизија заснованих на технологији и о технологији у врховним ревизорским институцијама (ВРИ) како би се побољшао надзорни капацитет ВРИ и стекло знање о томе како нове технологије обећавају да унапреде одговорност и борбу против корупције.

Новоуспостављена радна група ИНТОСАИ одражава одлучност и вољу ИНТОСАИ заједнице да одржи корак са променљивим окружењем ревизије јавног сектора које је обликовано науком и технологијом. Радна група је усредсређена на кључне развоје у областима као што су вештачка интелигенција, блокчејн технологија, сајбер безбедност, анализа података, 5Г бежична технологија, машинско учење и квантно рачунарство, између осталог, што ће имати све већи утицај на државе и ревизоре јавног сектора.