Најновије актуелности

26. 4. 2024.

Одржана обука о етици и интегритету за запосленe у ДРИ

У складу са Посебним програмом стручног усавршавања запослених у Државној ревизорској институцији (ДРИ) за 2024. годину, новозапослени и запослени, који нису похађали обуку у претходне три године, учествовали су на обуци Етика и лични интегритет, одржаној 26. априла у просторијама ДРИ.

24. 4. 2024.

Представници ДРИ учествовали на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Представници Државне ревизорске институције – овлашћени државни ревизори,  Драгојле Полић и Горан Чабаркапа и виши саветник за пројекте и европске интеграције, Томислав Јовановић, учествовали су на Десетом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, одржаном 22. и 23. априла у Варшави.

19. 4. 2024.

ДРИ започела ревизију код још 103 корисника јавних средстава

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током априла поступак ревизије финансијских извештаја, правилности пословања и комбинованих ревизија финансијских извештаја и правилности пословања код још 103 корисника јавних средстава.

19. 4. 2024.

Председник ДРИ учествовао на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму у Бечу

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму који је на тему „Спровођење Циља одрживог развоја 13 о климатским мерама: улога, допринос и искуство врховних ревизорских институција (ВРИ)“, у организацији Генералног секретаријата ИНТОСАИ и Уједињених нација, одржан 16–18. априла у Бечу.

15. 4. 2024.

Представник ДРИ учесник међународног састанка ревизора

Врховни државни ревизор у Сектору број 3, Жељко Мотић, учествовао је 11. и 12. априла 2024. године на међународном састанку ревизора у Берну, заједно са представницима врховних ревизорских институција и представницима интерне ревизије у јавном сектору из земаља региона и Европе. 

Представници ДРИ учесници вебинара ИНТОСАИ Раднe групe за утицај науке и технологије на ревизију

Представници ДРИ учесници вебинара ИНТОСАИ Раднe групe за утицај науке и технологије на ревизију

Објављено: 20. 7. 2023.

Представници Државне ревизорске институције учествовали су на вебинару Раднe групe за утицај науке и технологије на ревизију Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ) који је под називом „Будућност ревизије: откривање нових технолошких алата“ одржан 19. јула  путем Zoom платформе.

Вебинар је организован са циљем да се разуме утицај науке и технологије на ревизију јавног сектора. Онлајн састанак је био усредсређен на стратешке увиде професионалаца о неговању културе ревизија заснованих на технологији и о технологији у врховним ревизорским институцијама (ВРИ) како би се побољшао надзорни капацитет ВРИ и стекло знање о томе како нове технологије обећавају да унапреде одговорност и борбу против корупције.

Новоуспостављена радна група ИНТОСАИ одражава одлучност и вољу ИНТОСАИ заједнице да одржи корак са променљивим окружењем ревизије јавног сектора које је обликовано науком и технологијом. Радна група је усредсређена на кључне развоје у областима као што су вештачка интелигенција, блокчејн технологија, сајбер безбедност, анализа података, 5Г бежична технологија, машинско учење и квантно рачунарство, између осталог, што ће имати све већи утицај на државе и ревизоре јавног сектора.