Најновије актуелности

21. 3. 2023.

Представници ДРИ учесници обуке за ревизоре сврсисходности пословања одржане у Бањалуци

Врховни државни ревизор Стојанка Миловановић и овлашћени државни ревизор Никола Стефановић учествовали су данас на обуци за ревизоре сврсисходности пословања, одржанoj у Бањалуци у организацији Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске.

21. 3. 2023.

Одржан састанак представника ДРИ и Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније поводом спровођења заједничке ревизије

Данас је у Скопљу одржан састанак поводом спровођења заједничке ревизије сврсисходности пословања на ком су учествовали др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор и Максим Ацевски, главни државни ревизор Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније, са сарадницима.

16. 3. 2023.

Уручено пет ИНТОСАИ сертификата запосленима ДРИ

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције, уручио је данас Наталији Паушић, државном ревизору, Милошу Мандушићу и Николи Стојановићу, вишим саветницима, Александру Глигоријевићу, самосталном саветнику и Јовану Дабовићу, саветнику у ревизији, међународне сертификате за ревизоре јавног сектора које издаје Развојна иницијатива Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ).

8. 3. 2023.

Одржана радионица о састављању обједињених извештаја у ревизији

Државна ревизорска институција (ДРИ) одржала је у Београду од 28. фебруара до 8. марта радионицу у вези са састављањем обједињених извештаја током које су представљена два обједињена извештаја – налази и препоруке из 15 извештаја о ревизији правилности и сврсиходности планирања јавних набавки у јединицама локалних самоуправа код директних корисника буџетских средстава, као и из девет извештаја о правилности и ефикасности поступака јавних набавки у установама ученичког стандарда.

3. 3. 2023.

Представницa ДРИ стажистa у Европском ревизорском суду

Млађa саветница у ревизији, Марина Петровић, започела је 1. марта 2023. године програм стажирања у Европском ревизорском суду (ЕРС) у Луксембургу. Заједно са колегама стажистима из врховних ревизорских институција Албаније, Молдавије и Турске, представница ДРИ боравиће у ЕРС до 31. јула ове године.

 

Представник ДРИ предавач на радионици о надзору и извештавању у Истанбулу

Представник ДРИ предавач на радионици о надзору и извештавању у Истанбулу

Објављено: 10. 2. 2023.

Милош Мандушић, виши саветник за контролу квалитета у Државној ревизорској институцији, у својству предавача учествовао је на радионици о спровођењу стратегије и извештавању у оквиру Програма за стратегију, мерење учинка и извештавање (SPMR програм) Развојне иницијативе INTOSAI (IDI), која је одржана од 6. до 10. фебруара 2023. године у Истанбулу.

Главни циљеви радионице односили су се на упознавање учесника са савременим принципима спровођења стратегије и извештавања, размену искустава, утврђивање начина за даље унапређење пракси стратешког управљања врховних ревизорских институција, као и на управљање променама и ризиком, доношење одлука и праћење оперативног плана. Тимови су имали прилику да продубе своје разумевање спровођења стратегије и принципа извештавања током сесија, представе свој напредак и изазове и укључе се у билатералне дискусије са фасилитаторима како би усавршили или развили своје планове праћења.

Радионици је присуствовало 18 учесника из девет врховних ревизорских институција, као и представници врховних ревизорских институција Индонезије и Републике Србије, у улози предавача.