Најновије актуелности

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

26. 10. 2023.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.

Представник ДРИ учесник Пролећног семинара ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију животне средине

Представник ДРИ учесник Пролећног семинара ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију животне средине

Објављено: 29. 5. 2023.

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор, учествовао је на Пролећном семинару ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију животне средине одржаном 26. и 27. маја у Варшави и онлајн у организацији Врховне ревизорске институције (ВРИ) Пољске.

Скуп под називом „Климатске промене – напредак остварен у напорима за прилагођавање“ отворио је Маријан Банаш, председавајући ЕУРОСАИ Радне групе и председник ВРИ Пољске. На семинару су говорили и представници Европског ревизорског суда, Европске комисије Генералног директората за климатску политику, Европске агенције за животну средину, Европског регионалног центра за екохидрологију под покровитељством УНЕСКА, ИНТОСАИ Радне групе за ревизију животне средине, као и представници бројних европских ВРИ и ВРИ Бразила који су представили своја искуства у ревизијама спроведеним на тему климатских промена и у напорима за прилагођавање климатским променама.

На састанку у Варшави разговарало се о резултатима недавних ревизија Европског ревизорског суда и ВРИ, који се, између осталих, односе на транспарентност средстава за контролу климатских промена и прилагођавање привреде, ефективност напора предузетих у пољопривредном сектору у Словенији, учешће ВРИ Бугарске у обликовању и развоју климатске политике, евалуацију напора земаља чланица ЕУ на прилагођавању из угла Европске агенције за животну средину.

Како је речно на скупу, ВРИ би требало да утврде колики напредак је остварен у напорима за прилагођавање климатским променама, релевантност мера прилагођавања, као и финансирање целокупних напора. Учесници догађаја договорили су и активности у вези са спровођењем глобалне заједничке ревизије ИНТОСАИ Радне групе за ревизију животне средине о активностима прилагођавања климатским променама.