Најновије актуелности

17. 6. 2024.

Наставак обука у оквиру реализације Посебног програма стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину

Планирање ревизија, ревизијска документација, писање извештаја о ревизији, као и прикупљање доказа за писање пријава биле су теме предавања које су врховни државни ревизори, Ивица Гавриловић и Жељко Мотић, овлашћени државни ревизори, Слободан Мијаиловић и Зоран Степановић и секретар Институције, Маја Лакићевић одржали за запослене у Државној ревизорској институцији (ДРИ), у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

13. 6. 2024.

Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе

Врховна државна ревизорка у Сектору број 2, Стојанка Миловановић, одржала је данас презентацију „Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе – налази и препоруке у процесу планирања јавних набавки“ на радионици која је окупила бројне службенике за јавне набавке запослене у јединицама локалне самоуправе.

12. 6. 2024.

Представници ДРИ учесници четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор, представио је данас налазе, закључке и препоруке из Извештаја о ревизији сврсисходности пословања „Ефикасност коришћења пољопривредног земљишта у државној својини“ током четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина, који је онлајн организовала врховна ревизорска институција Летоније, председавајућа ЕУРОСАИ Радном групом за ревизију општина.

10. 6. 2024.

ДРИ укључена у глобалну иницијативу „Климатски скенер“

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор и Јелена Ивковић, виша саветница у ревизији, учествовали су од 3. до 7. јуна на радионици  за имплементацију алата „Климатски скенер“, коју је у Прагу одржала Врховна ревизорска институција (ВРИ) Бразила уз подршку ВРИ Чешке Републике, као и међународних стручњака.

6. 6. 2024.

Учешће делегације ДРИ на Другом састанку ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену

Делегација Државне ревизорске институције, на челу са др Душком Пејовићем, председником и генералним државним ревизором, учествовала је на Другом састанку Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ), одржаном 4. и 5. јуна у Будимпешти.

Image not exists

Саопштење

Објављено: 17. 3. 2011.

Државна ревизорска институција је на основу извршене ревизије финансијских извештаја и правилности пословања за 2009. годину јавног предузећа "Склоништа", Београд, утврдила материјално значајну радњу која има обележја привредног преступа из Закона о рачуноводству и ревизији.
На основу законских овлашћења, Државна ревизорска институција је надлежном Првом основном јавном тужилаштву у Београду, дана 1. марта 2011. године, поднела пријаву за привредни преступ против јавног предузећа "Склоништа", Београд, као правног лица и директора тог јавног предузећа као одговорног лица у правном лицу, због основане сумње да су извршили привредни преступ из члана 18. Закона о рачуноводству и ревизији, због тога што нису извршили попис имовине за 2009. годину.
У складу са обавезом из Закона о Државној ревизорској институцији, дана 7. марта 2011. године, Народној скупштини Републике Србије је достављен Извештај о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања за 2009. годину јавног предузећа "Склоништа", Београд.
Овај извештај објављен је на интернет презентацији Државне ревизорске институције.