Најновије актуелности

17. 6. 2024.

Наставак обука у оквиру реализације Посебног програма стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину

Планирање ревизија, ревизијска документација, писање извештаја о ревизији, као и прикупљање доказа за писање пријава биле су теме предавања које су врховни државни ревизори, Ивица Гавриловић и Жељко Мотић, овлашћени државни ревизори, Слободан Мијаиловић и Зоран Степановић и секретар Институције, Маја Лакићевић одржали за запослене у Државној ревизорској институцији (ДРИ), у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

13. 6. 2024.

Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе

Врховна државна ревизорка у Сектору број 2, Стојанка Миловановић, одржала је данас презентацију „Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе – налази и препоруке у процесу планирања јавних набавки“ на радионици која је окупила бројне службенике за јавне набавке запослене у јединицама локалне самоуправе.

12. 6. 2024.

Представници ДРИ учесници четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор, представио је данас налазе, закључке и препоруке из Извештаја о ревизији сврсисходности пословања „Ефикасност коришћења пољопривредног земљишта у државној својини“ током четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина, који је онлајн организовала врховна ревизорска институција Летоније, председавајућа ЕУРОСАИ Радном групом за ревизију општина.

10. 6. 2024.

ДРИ укључена у глобалну иницијативу „Климатски скенер“

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор и Јелена Ивковић, виша саветница у ревизији, учествовали су од 3. до 7. јуна на радионици  за имплементацију алата „Климатски скенер“, коју је у Прагу одржала Врховна ревизорска институција (ВРИ) Бразила уз подршку ВРИ Чешке Републике, као и међународних стручњака.

6. 6. 2024.

Учешће делегације ДРИ на Другом састанку ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену

Делегација Државне ревизорске институције, на челу са др Душком Пејовићем, председником и генералним државним ревизором, учествовала је на Другом састанку Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ), одржаном 4. и 5. јуна у Будимпешти.Састанак Мреже председника

Објављено: 10. 3. 2011.

Председник Државне ревизорске институције, Радослав Сретеновић, са делегацијом, присуствовао је састанку челника врховних ревизорских институција држава кандидата и потенцијалних кандидата за придруживање ЕУ и Европског рачунског суда (Мрежа председника) у Истанбулу од 7. до 9. марта 2011. године. На састанку су учествовали и председници врховних ревизорских институција Турске, Хрватске, БЈР Македоније, Исланда, Црне Горе, Албаније и Босне и Херцеговине. Одржавање састанка су подржали Европски рачунски суд, Рачунски суд Турске и међународна организација СИГМА.

Теме разматране током састанка биле су посвећене значају институционалне независности и контроле квалитета рада ревизије, као и примени међународних стандарда ревизије јавног сектора. Посебна пажња посвећена је значају сарадње врховних ревизорских институција са парламентом, а у циљу спровођења мера изнетих у налазима ревизије.

Председник Сретеновић одржао је излагање на тему ревизије буџета и консолидованих финансијских извештаја, која је изазвала велико интересовање.

Састанак је завршен усвајањем Истанбулског споразума, чијом ће се реализацијом обезбедити даљи правци развоја чланица Мреже и размена искустава о најважнијим питањима послова ревизије у наредном периоду.