Најновије актуелности

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

26. 10. 2023.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.Састанак Мреже председника

Објављено: 10. 3. 2011.

Председник Државне ревизорске институције, Радослав Сретеновић, са делегацијом, присуствовао је састанку челника врховних ревизорских институција држава кандидата и потенцијалних кандидата за придруживање ЕУ и Европског рачунског суда (Мрежа председника) у Истанбулу од 7. до 9. марта 2011. године. На састанку су учествовали и председници врховних ревизорских институција Турске, Хрватске, БЈР Македоније, Исланда, Црне Горе, Албаније и Босне и Херцеговине. Одржавање састанка су подржали Европски рачунски суд, Рачунски суд Турске и међународна организација СИГМА.

Теме разматране током састанка биле су посвећене значају институционалне независности и контроле квалитета рада ревизије, као и примени међународних стандарда ревизије јавног сектора. Посебна пажња посвећена је значају сарадње врховних ревизорских институција са парламентом, а у циљу спровођења мера изнетих у налазима ревизије.

Председник Сретеновић одржао је излагање на тему ревизије буџета и консолидованих финансијских извештаја, која је изазвала велико интересовање.

Састанак је завршен усвајањем Истанбулског споразума, чијом ће се реализацијом обезбедити даљи правци развоја чланица Мреже и размена искустава о најважнијим питањима послова ревизије у наредном периоду.