Најновије актуелности

17. 6. 2024.

Наставак обука у оквиру реализације Посебног програма стручног усавршавања запослених у ДРИ за 2024. годину

Планирање ревизија, ревизијска документација, писање извештаја о ревизији, као и прикупљање доказа за писање пријава биле су теме предавања које су врховни државни ревизори, Ивица Гавриловић и Жељко Мотић, овлашћени државни ревизори, Слободан Мијаиловић и Зоран Степановић и секретар Институције, Маја Лакићевић одржали за запослене у Државној ревизорској институцији (ДРИ), у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

13. 6. 2024.

Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе

Врховна државна ревизорка у Сектору број 2, Стојанка Миловановић, одржала је данас презентацију „Ревизија јавних набавки у јединицама локалне самоуправе – налази и препоруке у процесу планирања јавних набавки“ на радионици која је окупила бројне службенике за јавне набавке запослене у јединицама локалне самоуправе.

12. 6. 2024.

Представници ДРИ учесници четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор, представио је данас налазе, закључке и препоруке из Извештаја о ревизији сврсисходности пословања „Ефикасност коришћења пољопривредног земљишта у државној својини“ током четвртог мастеркласа о методолошким питањима у ревизији општина, који је онлајн организовала врховна ревизорска институција Летоније, председавајућа ЕУРОСАИ Радном групом за ревизију општина.

10. 6. 2024.

ДРИ укључена у глобалну иницијативу „Климатски скенер“

Никола Стефановић, овлашћени државни ревизор и Јелена Ивковић, виша саветница у ревизији, учествовали су од 3. до 7. јуна на радионици  за имплементацију алата „Климатски скенер“, коју је у Прагу одржала Врховна ревизорска институција (ВРИ) Бразила уз подршку ВРИ Чешке Републике, као и међународних стручњака.

6. 6. 2024.

Учешће делегације ДРИ на Другом састанку ЕУРОСАИ Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену

Делегација Државне ревизорске институције, на челу са др Душком Пејовићем, председником и генералним државним ревизором, учествовала је на Другом састанку Пројектне групе за користи и методологије ревизије у реалном времену Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ), одржаном 4. и 5. јуна у Будимпешти.

Спровођење паралелне ревизије сврсисходности пословања – тема заједничког састанка представника ДРИ и Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније

Спровођење паралелне ревизије сврсисходности пословања – тема заједничког састанка представника ДРИ и Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније

Објављено: 15. 12. 2022.

Представљање извештаја паралелне ревизије сврсисходности пословања „Утицај регионалног развоја на демографска кретања“, коју су спровеле врховне ревизорске институције (ВРИ) Републике Србије и Републике Северне Македоније, свака у својој земљи, као и договор у вези са израдом заједничког извештаја,  биле су теме четвртог састанка две делегације, одржаног у Београду.

На састанку, којим су председавали др Душко Пејовић, председник ДРИ и генерални државни ревизор и Максим Ацевски, главни државни ревизор Државног завода за ревизију, представљени су налази и препоруке два извештаја паралелне ревизије сврсисходности пословања и договорени детаљи у вези са представљањем заједничког извештаја о ревизији. На скупу су разматране и потенцијалне теме за будуће паралелне ревизије две ВРИ и размењена искуства и добре праксе у области спровођења ревизије. Учесници састанка закључили су да се посебан допринос паралелне ревизије огледа у јачању ревизорске професије на међународном нивоу.

Испред ДРИ, поред др Пејовића, на састанку су учествовали – потпредседник Институције, др Бојана Митровић; чланови Савета – Невенка Бојанић, Љиљана Димитријевић и Маријана Симовић; врховни државни ревизори, Стојанка Миловановић и Ивица Гавриловић; секретар Институције, Милена Милинковић; државни ревизор, Нада Тошић; начелник Службе за међународну сарадњу и односе с јавношћу, Ива Василић Миљић; самостални саветник у ревизији, Александар Глигоријевић; саветник у ревизији, Предраг Белеј и млађи саветник у ревизији, Јелена Дарабош.

Делегацију Државног завода за ревизију Републике Северне Македоније, на челу са главним државним ревизором, Максимом Ацевским, чинили су – заменик главног државног ревизора, Орхан Адеми; саветник главног државног ревизора, Лилјана Стојанова; помоћници главног државног ревизора, Сашо Јаковчевски и Марина Блажевска; као и руководиоци ревизије, Маја Јовановска Цветковски и Елена Догазанска.

Ревизија „Утицај регионалног развоја на демографска кретања“ спроведена је у складу са Оквиром професионалних стандарда Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ), као и у складу са Споразумом о сарадњи који су две ВРИ потписале фебруара 2022. године, са циљем спровођења начела, стандарда и смерница ИНТОСАИ и добре европске праксе, унапређења стручне и техничке сарадње и размене искуства.