Најновије актуелности

26. 4. 2024.

Одржана обука о етици и интегритету за запосленe у ДРИ

У складу са Посебним програмом стручног усавршавања запослених у Државној ревизорској институцији (ДРИ) за 2024. годину, новозапослени и запослени, који нису похађали обуку у претходне три године, учествовали су на обуци Етика и лични интегритет, одржаној 26. априла у просторијама ДРИ.

24. 4. 2024.

Представници ДРИ учествовали на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Представници Државне ревизорске институције – овлашћени државни ревизори,  Драгојле Полић и Горан Чабаркапа и виши саветник за пројекте и европске интеграције, Томислав Јовановић, учествовали су на Десетом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, одржаном 22. и 23. априла у Варшави.

19. 4. 2024.

ДРИ започела ревизију код још 103 корисника јавних средстава

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током априла поступак ревизије финансијских извештаја, правилности пословања и комбинованих ревизија финансијских извештаја и правилности пословања код још 103 корисника јавних средстава.

19. 4. 2024.

Председник ДРИ учествовао на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму у Бечу

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму који је на тему „Спровођење Циља одрживог развоја 13 о климатским мерама: улога, допринос и искуство врховних ревизорских институција (ВРИ)“, у организацији Генералног секретаријата ИНТОСАИ и Уједињених нација, одржан 16–18. априла у Бечу.

15. 4. 2024.

Представник ДРИ учесник међународног састанка ревизора

Врховни државни ревизор у Сектору број 3, Жељко Мотић, учествовао је 11. и 12. априла 2024. године на међународном састанку ревизора у Берну, заједно са представницима врховних ревизорских институција и представницима интерне ревизије у јавном сектору из земаља региона и Европе. 

Учешће председника ДРИ на регионалној конференцији Светске банке у Бечу

Учешће председника ДРИ на регионалној конференцији Светске банке у Бечу

Објављено: 5. 4. 2024.

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на регионалној конференцији која је под називом „Прегледи потрошње као алат за јачање фискалног управљања“, у организацији Светске банке, одржана 3. и 4. априла у Бечу.

Дводневна конференција је окупила високе званичнике за фискалну политику, буџетирање и екстерну ревизију са Западног Балкана, Светске банке, Европске комисије, ОЕЦД, практичаре који се баве прегледом потрошње из одабраних земаља ЕУ и друге развојне партнере.

Делегацију ДРИ чинили су председник и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић и начелник Службе за међународну сарадњу и односе са јавношћу, Ива Василић Миљић.  

Циљ конференције била је размена знања о практичним приступима у осмишљавању, спровођењу и имплементацији резултата прегледа потрошње, као и њиховој интеграцији у буџетске процесе.

Прегледи потрошње промовишу транспарентност и одговорност и омогућавају владама да доносе боље информисане одлуке о расподели буџета. Такође, доприносе ефикаснијем коришћењу јавних средстава, што доводи до побољшања пружања јавних услуга и бољих резултата за грађане.