Најновије актуелности

26. 4. 2024.

Одржана обука о етици и интегритету за запосленe у ДРИ

У складу са Посебним програмом стручног усавршавања запослених у Државној ревизорској институцији (ДРИ) за 2024. годину, новозапослени и запослени, који нису похађали обуку у претходне три године, учествовали су на обуци Етика и лични интегритет, одржаној 26. априла у просторијама ДРИ.

24. 4. 2024.

Представници ДРИ учествовали на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Представници Државне ревизорске институције – овлашћени државни ревизори,  Драгојле Полић и Горан Чабаркапа и виши саветник за пројекте и европске интеграције, Томислав Јовановић, учествовали су на Десетом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, одржаном 22. и 23. априла у Варшави.

19. 4. 2024.

ДРИ започела ревизију код још 103 корисника јавних средстава

Државна ревизорска институција (ДРИ),  у складу са Програмом ревизије за 2024. годину, започела је током априла поступак ревизије финансијских извештаја, правилности пословања и комбинованих ревизија финансијских извештаја и правилности пословања код још 103 корисника јавних средстава.

19. 4. 2024.

Председник ДРИ учествовао на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму у Бечу

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на 26. УН/ИНТОСАИ Симпозијуму који је на тему „Спровођење Циља одрживог развоја 13 о климатским мерама: улога, допринос и искуство врховних ревизорских институција (ВРИ)“, у организацији Генералног секретаријата ИНТОСАИ и Уједињених нација, одржан 16–18. априла у Бечу.

15. 4. 2024.

Представник ДРИ учесник међународног састанка ревизора

Врховни државни ревизор у Сектору број 3, Жељко Мотић, учествовао је 11. и 12. априла 2024. године на међународном састанку ревизора у Берну, заједно са представницима врховних ревизорских институција и представницима интерне ревизије у јавном сектору из земаља региона и Европе. 

Унапређење сарадње између органа за борбу против корупције

Унапређење сарадње између органа за борбу против корупције

Објављено: 2. 6. 2023.

Делегација Државне ревизорске институције, коју су чинили др Душко Пејовић, председник ДРИ и генерални државни ревизор, Милена Милинковић, секретар Институције и Ива Василић Миљић, начелница Службе за међународну сарадњу и односе с јавношћу, учествовала је на регионалној радионици која је под називом „Унапређење сарадње између врховних ревизорских институција и антикорупцијских тела“ одржана од 31. маја до 2. јуна у Бечу.

Учесници радионице разговарали су о заједничким изазовима и могућностима за јачање и сарадњу у области корупције. Како је речено на скупу, земље широм света улажу све више напора да креирају ближу сарадњу између својих надлежних органа за  борбу против корупције. Радионица је била прилика за колегијално учење из искустава и добрих пракси других земаља, као и за дискусију о начинима унапређења механизама сарадње у области спречавања корупције.           

Радионица је окупила учеснике врховних ревизорских институција и антикорупцијских тела из југоисточне Европе – Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Румуније, Србије, Северне Македоније, Хрватске и Црне Горе. 

Скуп је организовала Канцеларија Уједињених нација за дрогу и криминал.