Најновије актуелности

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

26. 10. 2023.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.

Унапређење сарадње између органа за борбу против корупције

Унапређење сарадње између органа за борбу против корупције

Објављено: 2. 6. 2023.

Делегација Државне ревизорске институције, коју су чинили др Душко Пејовић, председник ДРИ и генерални државни ревизор, Милена Милинковић, секретар Институције и Ива Василић Миљић, начелница Службе за међународну сарадњу и односе с јавношћу, учествовала је на регионалној радионици која је под називом „Унапређење сарадње између врховних ревизорских институција и антикорупцијских тела“ одржана од 31. маја до 2. јуна у Бечу.

Учесници радионице разговарали су о заједничким изазовима и могућностима за јачање и сарадњу у области корупције. Како је речено на скупу, земље широм света улажу све више напора да креирају ближу сарадњу између својих надлежних органа за  борбу против корупције. Радионица је била прилика за колегијално учење из искустава и добрих пракси других земаља, као и за дискусију о начинима унапређења механизама сарадње у области спречавања корупције.           

Радионица је окупила учеснике врховних ревизорских институција и антикорупцијских тела из југоисточне Европе – Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Румуније, Србије, Северне Македоније, Хрватске и Црне Горе. 

Скуп је организовала Канцеларија Уједињених нација за дрогу и криминал.