Најновије актуелности

8. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст који је објављен на порталу autonomija.info под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу autonomija.info 6. јула 2024. године, под називом „Најмање 600.000 људи у апсолутном сиромаштву“, у коме су изнете нетачне тврдње.

3. 7. 2024.

Реаговање ДРИ на текст Радио Слободна Европа који је објављен под насловом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“

Државна ревизорска институција реагује на текст који је објављен на порталу Радио Слободна Европа 1. јула 2024. године под називом „Донације за десничарске организације из Управе Србије за дијаспору коју је водио Арно Гујон“, у коме су изнете нетачне тврдње.

2. 7. 2024.

Новоизабрани народни посланици Републике Србије упознати са надлежностима ДРИ

Председник Државне ревизорске институције (ДРИ) др Душко Пејовић, на уводном семинару који је Народна скупштина, у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и  Вестминстерском фондацијом за демократију одржала 30. јуна и 1. јула у Шапцу, представио је народним посланицима актуелног сазива Народне скупштине Републике Србије, који први пут врше ту функцију, правни оквир и надлежности, организациону структуру, историју и развој ДРИ.

1. 7. 2024.

Представник ДРИ учествовао на ЕУРОСАИ конференцији за младе у Варшави

Јован Дабовић, самостални саветник у Сектору 5 учествовао је на 6. конференцији Европске организације врховних ревизорских институција (ЕУРОСАИ) за младе одржаној од 24. до 28. јуна у Варшави, Република Пољска.

26. 6. 2024.

Др Пејовић представио Извештај о раду ДРИ за 2023. годину члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, је дана 25. јуна 2024. године у Народној Скупштини Републике Србије, представио члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Извештај о раду ДРИ за 2023. годину.

Уручено пет ИНТОСАИ сертификата запосленима ДРИ

Уручено пет ИНТОСАИ сертификата запосленима ДРИ

Објављено: 16. 3. 2023.

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције, уручио је данас Наталији Паушић, државном ревизору, Милошу Мандушићу и Николи Стојановићу, вишим саветницима, Александру Глигоријевићу, самосталном саветнику и Јовану Дабовићу, саветнику у ревизији, међународне сертификате за ревизоре јавног сектора које издаје Развојна иницијатива Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ).

Представници ДРИ успешно су завршили све прописане услове стручне едукације у оквиру пилот пројекта Професионалне едукације за ревизоре врховних ревизорских институција (ВРИ) (ПЕСА-П) и постали сертификовани ревизори ВРИ.

Приликом уручивања сертификата, др Пејовић је полазницима честитао успешно завршену едукацију и стечене међународне сертификате и нагласио да ДРИ настоји да спроводи савремене ревизије и да буде међу развијеним земљама у овој области.

„Учешћем у овом међународном пројекту, наши ревизори су се нашли међу првих 800 ревизора из 80 земаља који су се прикључили овом пилот програму међународне серификације за ревизију јавног сектора“, рекао је др Пејовић и додао да су од ових престижних признања значајнији само сертификати за звање државног ревизора и овлашћеног државног ревизора које издаје ДРИ.

Према речима др Пејовића, ови сертификати и стечена знања сигурно ће допринети јачању професионалних капацитета ДРИ и професионализацији ревизије јавног сектора у Републици Србији.

„Институција ће подржати и охрабрити и остале ревизоре да се укључе у наредне циклусе ове едукације“, поручио је др Пејовић.