Најновије актуелности

17. 11. 2023.

Представница ДРИ одржала предавање на тему интерне финансијске контроле у јавним предузећима

Овлашћени државни ревизор, Горанка Јовановић, учествовала је на семинару који је Међународно удружење овлашћених интерних ревизора у јавном сектору организовало од 14. до 17. новембра на Златибору.

17. 11. 2023.

Одржана едукацијa за руководиоце здравствених установа

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор, одржао је предавање на тему „Припремне радње за састављање финансијских извештаја“ током едукације коју су 17. новембра у Београду заједно организовале ДРИ и Комора здравствених установа Србије.          

9. 11. 2023.

Обједињени извештаји о ревизији значајни за области високог ризика

Руководство Државне ревизорске институције (ДРИ) и тимови за ревизију учествовали су 31. октобра, 1, 3, 7. и 8. новембра на обукама у вези са израдом смерница за обједињено извештавање, које обухвата планирање, препознавање међусекторских питања, дефинисање обухвата и спровођење ревизија, као и састављање обједињених извештаја.

27. 10. 2023.

Учешће председника ДРИ на састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, учествовао је на Деветом састанку ЕУРОСАИ Радне групе за ревизију средстава додељених за непогоде и катастрофе, као и на семинару „Садашње катастрофе: изазови за врховне ревизорске институције“, одржаним 26. и 27. октобра у Букурешту.

26. 10. 2023.

Сусрет председника ВРИ Републике Србије и ВРИ Румуније

Председник Државне ревизорске институције Републике Србије и генерални државни ревизор, др Душко Пејовић, састао се данас у Букурешту са председником Рачунског суда Румуније, Михаиом Бусуиоцем.

Уручено пет ИНТОСАИ сертификата запосленима ДРИ

Уручено пет ИНТОСАИ сертификата запосленима ДРИ

Објављено: 16. 3. 2023.

Др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције, уручио је данас Наталији Паушић, државном ревизору, Милошу Мандушићу и Николи Стојановићу, вишим саветницима, Александру Глигоријевићу, самосталном саветнику и Јовану Дабовићу, саветнику у ревизији, међународне сертификате за ревизоре јавног сектора које издаје Развојна иницијатива Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ).

Представници ДРИ успешно су завршили све прописане услове стручне едукације у оквиру пилот пројекта Професионалне едукације за ревизоре врховних ревизорских институција (ВРИ) (ПЕСА-П) и постали сертификовани ревизори ВРИ.

Приликом уручивања сертификата, др Пејовић је полазницима честитао успешно завршену едукацију и стечене међународне сертификате и нагласио да ДРИ настоји да спроводи савремене ревизије и да буде међу развијеним земљама у овој области.

„Учешћем у овом међународном пројекту, наши ревизори су се нашли међу првих 800 ревизора из 80 земаља који су се прикључили овом пилот програму међународне серификације за ревизију јавног сектора“, рекао је др Пејовић и додао да су од ових престижних признања значајнији само сертификати за звање државног ревизора и овлашћеног државног ревизора које издаје ДРИ.

Према речима др Пејовића, ови сертификати и стечена знања сигурно ће допринети јачању професионалних капацитета ДРИ и професионализацији ревизије јавног сектора у Републици Србији.

„Институција ће подржати и охрабрити и остале ревизоре да се укључе у наредне циклусе ове едукације“, поручио је др Пејовић.