Vesti i saopštenja

Pojašnjenje Državne revizorske institucije povodom korišćenja skraćenice DRI u tekstovima u vezi sa izveštajem „Zaboravljena deca Srbije“ koji je predstavio  Disability Rights International

01

jul

Pojašnjenje Državne revizorske institucije povodom korišćenja skraćenice DRI u tekstovima u vezi sa izveštajem „Zaboravljena deca Srbije“ koji je predstavio Disability Rights International

01. jul 2021. godina

Od kada su Međunarodna organizacija za ljudska prava osoba sa invaliditetom - Disability Rights International (DRI) i Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom Srbija - Mental Disability Rights Initiative of Serbia (MDRI-S) 24. juna 2021. godine održali konferenciju za novinare u Medija centru tokom koje je predstavljen izveštaj „Zaboravljena deca Srbije“, učestala je upotreba skraćenice DRI u novinskim tekstovima, što može dovesti do pogrešne konotacije da se radi o izveštajima Državne revizorske institucije, koja je u javnosti godinama unazad postala prepoznatljiva pod skraćenicom DRI.

Revizori učesnici obuke za procenu rizika od mogućih prevarnih radnji

24

jun

Revizori učesnici obuke za procenu rizika od mogućih prevarnih radnji

24. jun 2021. godina

Deo zaposlenih u Državnoj revizorskoj instituciji učestvovao je na obukama za procenu rizika od mogućih prevarnih radnji od 15. do 17. i od 21. do 23. juna 2021. godine u Beogradu.

Dr Pejović predstavio članovima Odbora za finansije Izveštaj o radu DRI za 2020. godinu

15

jun

Dr Pejović predstavio članovima Odbora za finansije Izveštaj o radu DRI za 2020. godinu

15. jun 2021. godina

Državna revizorska institucija je tokom 2020. godine u finansijskim izveštajima kod subjekata revizije utvrdila greške u iznosu od 376 milijardi dinara, kao i nepravilnosti u poslovanju u iznosu od 130 milijardi dinara, izjavio je dr Duško Pejović, predsednik DRI i generalni državni revizor na današnjoj sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine.

Predstavnici DRI pohađali onlajn obuku o reviziji zasnovanoj na svrsishodnosti

04

jun

Predstavnici DRI pohađali onlajn obuku o reviziji zasnovanoj na svrsishodnosti

04. jun 2021. godina

Predstavnici Državne revizorske institucije Jelena Damjanović, Katarina Stajić, Ana Radumilo i Jelena Božović pohađali su onlajn obuku pod nazivom „Revizija zasnovana na svrsishodnosti“ koju je, u periodu od 24. maja do 4. juna 2021. godine, održao Centar za izuzetnost u finansijama sa sedištem u Ljubljani.