Државна ревизорска институција

Вести и саопштења

Појашњење Државне ревизорске институције поводом коришћења скраћенице ДРИ у текстовима у вези са извештајем „Заборављена деца Србије“ који је представио  Disability Rights International

01

јул

Појашњење Државне ревизорске институције поводом коришћења скраћенице ДРИ у текстовима у вези са извештајем „Заборављена деца Србије“ који је представио Disability Rights International

01. јул 2021. година

Од када су Међународна организација за људска права особа са инвалидитетом - Disability Rights International (DRI) и Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом Србија - Mental Disability Rights Initiative of Serbia (MDRI-S) 24. јуна 2021. године одржали конференцију за новинаре у Медија центру током које је представљен извештај „Заборављена деца Србије“, учестала је употреба скраћенице DRI у новинским текстовима, што може довести до погрешне конотације да се ради о извештајима Државне ревизорске институције, која је у јавности годинама уназад постала препознатљива под скраћеницом ДРИ.

Ревизори учесници обуке за процену ризика од могућих преварних радњи

24

јун

Ревизори учесници обуке за процену ризика од могућих преварних радњи

24. јун 2021. година

Део запослених у Државној ревизорској институцији учествовао је на обукама за процену ризика од могућих преварних радњи од 15. до 17. и од 21. до 23. јуна 2021. године у Београду.

Др Пејовић представио члановима Одбора за финансије Извештај о раду ДРИ за 2020. годину

15

јун

Др Пејовић представио члановима Одбора за финансије Извештај о раду ДРИ за 2020. годину

15. јун 2021. година

Државна ревизорска институција је током 2020. године у финансијским извештајима код субјеката ревизије утврдила грешке у износу од 376 милијарди динара, као и неправилности у пословању у износу од 130 милијарди динара, изјавио је др Душко Пејовић, председник ДРИ и генерални државни ревизор на данашњој седници Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Народне скупштине.

Представници ДРИ похађали онлајн обуку о ревизији заснованој на сврсисходности

04

јун

Представници ДРИ похађали онлајн обуку о ревизији заснованој на сврсисходности

04. јун 2021. година

Представници Државне ревизорске институције Јелена Дамјановић, Катарина Стајић, Ана Радумило и Јелена Божовић похађали су онлајн обуку под називом „Ревизија заснована на сврсисходности“ коју је, у периоду од 24. маја до 4. јуна 2021. године, одржао Центар за изузетност у финансијама са седиштем у Љубљани.